Hart van de Veluwe

Van kisten vol bloempotjes naar een complete tuin, in één jaar!

In deze tuin heeft in het voorjaar van 2019 een complete metamorfose plaatsgevonden. Meters buxushagen zijn gerooid, gazon omgespit en bestrating aangepast. De grond is met een stikstof arme bemesting en veel organische stof geschikt gemaakt voor de aanplant van vaste planten en (een paar) heesters. Ruim 1250 vaste planten zijn door de eigenaren in de grond gezet. Ondanks het droge voorjaar zijn de planten allemaal goed aangeslagen. Er is in de periode maart-juli 2 maal water gegeven.

Bekijk aan de foto’s in gedurende het hele jaar, hoe prachtig deze tuin zich heeft ontwikkeld. Met name de vijver is een voor insecten en vogels bijzonder aantrekkelijk en is er in de hele tuin veel te foerageren.

De graspaden slingeren door de tuin, je waant je op vakantie!

Grote verschillen

Voor twee woningen nabij Station Schothorst, zijn zowel de voortuin als de achtertuin flink aangepakt. onder het motto meer planten en minder stenen zijn er in de beide tuinen grote veranderingen aangebracht. In de voortuin is tot een diepte van 140 centimeter gegraven. De storende laag, die tijdens de bouw bijna dertig jaar geleden, is ontstaan door zware machines, is opgeheven en nu kan het hemelwater de natuurlijke gang weer vinden en groeien de planten uitstekend. Het prieeltje en het dak van de berging vormen nu samen een sedumdak van ruim 13 m²

Pilon geschiedenis

Bloemenhuis Herwig Bussem

Roelf Pilon gehurkt, derde van links, 1948

Bloemkwekerij Flora Dinxperlo

Vader Roelf Pilon in 1957 maakt een bruidsboeket

De bloemkwekerij van mijn ouders in Appingedam, foto rond 1968

Bloemkwekerij Pilon

Tuincentrum Pilon

De bloemkwekerij schakelde over naar tuincentrum, 1981 Riewing ontwikkelde hier zijn groene vingers